ΤΖΟΥΛΙΑΝΟ ΚΑΓΚΛΗΣ // ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ //

19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ - 18 ΜΑΡΤΙΟΥ 2008

Ο Τζουλιάνο Καγκλής, στην τρίτη ατομική του έκθεση, ζωγραφίζοντας γυναικείες μορφές μας παρασύρει σε συναισθηματικές καταστάσεις.

Οι μορφές αυτές γίνονται πεδίο για υπαρξιακά ερωτήματα αλλά και για την ουσία της ζωγραφικής τέχνης.

Ο Χρήστος Μπουλώτης, συγγραφέας και αρχαιολόγος, αναφέρει μεταξύ άλλων: «…Το εκρηκτικό κόκκινο του ίμερου που τόσο χαρακτήριζε τις προηγούμενες γυναίκες του Καγκλή υποχωρεί τώρα θεληματικά μπροστά σε μια ψυχρή παλέτα λαδοχρωμάτων, φανερά δηλωτική της ψυχικής μετάπτωσης. Το μαύρο -πότε ρούχο και πότε ένα κομμάτι φόντο- ως αντιστικτικό χρώμα και προφανώς συμβολικά παρόν διεκδικεί το μερτικό του. Σαν σπονδυλωτοί μονόλογοι οι νυν γυναίκες μοιάζουν να μιλούν για τα πάθη και τα πένθη του σώματος, δηλαδή του χρόνου, για την ανθρώπινη συνθήκη, την επιθυμία για διάρκεια, αυτό το επίμονο «desir dur de durer», κατά τον Paul Eluard. Ο ζωγραφικός λόγος τεχνηέντως αποδραματοποιημένος, καταφέρνει να γίνει σχεδόν αντικειμενικός, χωρίς βιμπράτο, με την ηδύτητα της μελαγχολίας και με μια ήπια εγκαρτέρηση μπροστά στο εν τέλει μοναχικό ταξίδι μας…».

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ:

Hard cover 48 pages full color, size each sheet 24 x 17 cm. edition of 1200,
Published by Adrastia SA &  Costopoulos, Athens 08, sponsored by NEMECIS
<ekfrasi-yianna grammatopoulou> Athens, 2/2008

Βιογραφικό

Ο Τζουλιάνο Καγκλής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974. Από το 1996 έως το 2002 σπούδασε ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών με καθηγητή τον Τριαντάφυλλο Πατρασκίδη και τον Μαρτίνο Γαβαθά και χαρακτική με τον Γιώργο Μήλιο. Το 2003 επελέγη πρώτος υπότροφος του Ι.Κ.Υ. για την εκτέλεση καλλιτεχνικού έργου στον τομέα ζωγραφική. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Άλλες Εκθέσεις