ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗΣ // ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ - ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΑ ΜΟΤΙΒΑ //

9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ - 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010

Η αίθουσα τέχνης «εκφραση-γιαννα γραμματοπουλου» εγκαινιάζει την Τρίτη 9 Νοεμβρίου, ατομική έκθεση ζωγραφικής του Δημήτρη Κατσιγιάννη.

Ο Δημήτρης Κατσιγιάννης παρουσιάζει την τελευταία του δουλειά, που αποτελείται από μια σειρά έργων από υδατόχρωμα σε βαμβακερό χαρτί (ακουαρέλες). Πηγή έμπνευσης για τον Κατσιγιάννη αποτελούν το μεσογειακό τοπίο, το καλοκαίρι, το φως.  Όπως σημειώνει ο καλλιτέχνης: « τα έργα ιχνογραφούν το καλοκαιρινό φως της Ελληνικής υπαίθρου. Με την  παράθεση επανωτών μοτίβων οργανώνεται το Χάος της φύσης και παράλληλα ανασυντίθεται  το θάμπος του καλοκαιρινού φωτός.

Οι συνθέσεις των έργων είναι γεωμετρικές και πολλές φορές η επιφάνεια χωρίζεται σε παράλληλα διαζώματα.  Η ύπαρξη πολύπτυχων υποστηρίζει τη χωρίς αρχή και τέλος οριζόντια διάταξη. Όπως το μάτι κινείται ελευθέρα σε ένα φωτεινό ορίζοντα…»

Βιογραφικό

Ο Δημήτρης Κατσιγιάννης γεννήθηκε στη Δράμα το 1960. Σπούδασε Ηλεκτρολόγος – Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο Θράκης (1983). Επίσης, σπούδασε Ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με δάσκαλο το Δ. Μυταρά. (1990). Έχει παρουσιάσει ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές. Έργα του βρίσκονται σε μουσεία και ιδιωτικές συλλογές.