ΜΠΑΜΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ // “NE TRAVAILLEZ JAMAIS //

5-28 Φεβρουαρίου 2009

Η «fizz gallery», εγκαινιάζει την Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου την πρώτη ατομική έκθεση του καλλιτέχνη Μπάμπη Παπαγιάννη  με τίτλο «Ne travaillez jamais».

Ορμώμενος από μία φράση του Νίτσε «Η απόλαυση του να έχεις συνείδηση της διαφοράς σου», ο καλλιτέχνης αναζητά το σχέδιο μέσα από τη ζωγραφική πράξη με την πρόθεση να βρεθεί η τέλεια ισορροπία ανάμεσα στην επικοινωνία και την ελευθερία της έκφρασης της καλλιτεχνικής δημιουργίας. 

Στην έκθεση «Ne travaillez jamais» η ζωγραφική γίνεται ένα σύνθετο παιχνίδια-λογων συνειρμών, αυτόματων γραφών και συμβολισμών για τη δημιουργία περίπλοκων εικόνων που ερμηνεύονται κάθε φορά εκ νέου και σε πολλά επίπεδα.

Ο ιστορικός τέχνης Χρήστος Μιχαλόπουλος σχολιάζει: «Με τον προκλητικό τίτλο της πρώτης ατομικής του έκθεσης «Ne travaillez jamais» («Μη δουλεύετε ποτέ»), ο Μπάμπης Παπαγιάννης επιχειρεί να προσεγγίσει τα ιδεώδη του ντανταϊσμού του μεσοπολέμου, θέτοντας ευθύς εξαρχής τη δουλειά του μέσα στο πλαίσιο αυτό που θα μπορούσαμε να ορίσουμε ως αντι-τέχνη, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.»

Βιογραφικό

Ο Μπάμπης Παπαγιάννης γεννήθηκε το 1979 στην Αθήνα. Από το 1999 έως το 2004 σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας Ζωγραφική με καθηγητές τον Γ. Ψυχοπαίδη και τον Μ. Σπηλιόπουλο και Γλυπτική με καθηγητή τον Ν. Τρανό. Από το 2001 έως το 2002 φοίτησε στη Facultad de Bellas Artes, στη Γρανάδα, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus, ενώ προτάθηκε για υποτροφία τέσσερις φορές από το εργαστήριο του Ψυχοπαίδη. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Άλλες Εκθέσεις