ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ // FORMIDABLE //

20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ - 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012

Η αίθουσα τέχνης έκφραση - γιαννα γραμματοπουλου καλωσορίζει τη νέα εικαστική περίοδο με μια ομαδική έκθεση 4 νέων καλλιτεχνών.

Ο κάθε καλλιτέχνης, με διαφορετικά εικαστικά μέσα, θα επιδιώξει τη δική του προσέγγιση στην έννοια «χώρος»˙ η αντίληψη του χώρου επιτυγχάνεται μέσω αισθητηριακών και νοητικών διεργασιών, οι οποίες συνεργάζονται. Η έκθεση με τίτλο “Formidable” είναι ουσιαστικά η “αδύνατη” προσπάθεια να γίνει εικόνα ο χώρος πριν αυτός προσδιοριστεί σε συγκεκριμένα μεγέθη και να επαναπροσδιοριστεί.

Το να γίνει διακύβευμα ο «χώρος» πριν την αντικειμενοποίησή του, σημαίνει πως η μορφή δεν είναι ίσης αξίας σε όλη της τη φυσική συνέχεια. Το καλλιτεχνικό αισθητήριο πρέπει να επιλέξει τα στοιχεία που είναι απαραίτητα μέσα στα ζωγραφικά συμφραζόμενα. Συνεπώς, οτιδήποτε είναι περιττό και χωρίς καλλιτεχνική αξία πρέπει να παραλειφθεί. Η απεικόνιση του συγκεκριμένου, χωρίς καλλιτεχνική παραμόρφωση ή μετάπλαση, δεν μπορεί να αποτελέσει θέμα της ζωγραφικής. . Ο σκοπός της παρούσας έκθεσης λοιπόν, είναι η ζωγραφική αξία του χώρου μέσα και πέρα από την παραστατικότητα.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι: Γιώργος Θεοδωρίδης, Μπάμπης Παπαγιάννης, Ιωάννα Φραγκούλη, Vassilis H.

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαγιάννης

 

Βιογραφικό

Ο Γιώργος Θεοδωρίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978. Σπούδασε Ζωγραφική στην Α.Σ.Κ.Τ. (1998-2004) , στο Facultad de Bellas Artes (2000) στη Γρανάδα και στη Βαλένθια (2001). Μεταπτυχιακές σπουδες στο UCL-Slade (2006-2008). Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στo εξωτερικό. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Ο Μπάμπης Παπαγιάννης γεννήθηκε το 1979 στην Αθήνα. Σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. 

Η Ιωάννα Φραγκούλη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976. Σπούδασε Ζωγραφική στην Α.Σ.Κ.Τ. (2001-2006) με καθηγητές τη Ρένα Παπασπύρου και τον Μάριο Σπηλιόπουλο, στο Facultat de Belles Arts (2005) στη Βαρκελώνη (Erasmus) και Διαφήμιση στο Ι.Ι.Ε.Κ Δέλτα (1994-1996). Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.

Ο Vassilis H γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977. Σπούδασε στο Sheffield College of Fine Arts Sheffield UK(1996-1997),  και στην ΑΣΚΤ (1998-2004). Έχει παρουσιάσει 2 ατομικές εκθέσεις στην Αθήνα και τη Νέα Υόρκη και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Άλλες Εκθέσεις